Αν κάποιος είχε ρωτήσει τον Πύρρωνα ή οπαδούς του πυρρωνισμού πώς έγινε και έπηξε το γάλα στο στομάχι του μοσχαριού, τι θα του έλεγαν; Είναι σίγουρο ότι, ως σκεπτικιστές, θα είχαν αποφύγει να εκφράσουν τη γνώμη τους. Στην αρχαιότητα, χρησιμοποιόταν κιόλας η πυτιά των αρνιών, των κατσίκων, των λαγών, για τη κατασκευή του τυριού, όχι εκείνη του πώλου που είναι ζώο ήκιστα μηρυκαστικό . Προς άγραν πυτιάς, οι αρχαίοι ανακάλυψαν ότι τα σύκα περιείχαν μια ουσία τόσο αποτελεσματική όσο και η προηγούμενη. Πολύ καιρό πριν από την εμφάνιση στην Ελλάδα των ληκύθων.
Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της πληροφορικής και μιλάμε μάλλον για πετρέλαιο παρά για τυπιά, που αφορά κυρίως τους τυροκομικούς, κι όμως οποιοσδήποτε μπορεί στιγμαία να μορφωθεί στην ιστοσελίδα η οποία έγινε η κύρια πήγη πληροφοριών, εμποδίζοντας έτσι να χαθούν οσονούπω οι γνώσεις μας.
Si quelqu'un avait demandé à Pyrrhon ou à des adeptes du pyrrhonisme comment il se fait que le lait caille dans l'estomac du veau, que lui auraient-ils dit? C'est certain que, en tant que sceptiques, ils auraient évité de donner leur opinion. Dans l'antiquité, on utilisait déjà la présure des agneaux, des chèvres, des lièvres, pour la fabrication du fromage, pas celle du poulain qui n'est absolument pas un ruminant. A la recherche de présure, les Anciens découvrirent que les figues contenaient une substance aussi efficace que la précédente. Bien longtemps avant l'apparition des lécythes en Grèce.
Nous vivons à l'époque de la vitesse et de l'informatique et parlons plutôt de pétrole que de présure, laquelle concerne essentiellement les fromagers, et pourtant n'importe qui peut instantanément s'instruire sur la page de l'ordinateur, qui est devenu la principale source de renseignements, empêchant ainsi que ne disparaissent d'un instant à l'autre nos connaissances.